08:57
06 februari 2023

Discussie over arbeidsmigranten in Doornspijk verdeelt buurt en politiek; dreigende rechtsgang voert druk extra op

Discussie over arbeidsmigranten in Doornspijk verdeelt buurt en politiek; dreigende rechtsgang voert druk extra op

De buurt is verdeeld en ook de politiek van Elburg zit nog lang niet op één lijn. Toch moet er over twee weken een besluit worden genomen over de huisvesting van 96 arbeidsmigranten op een voormalige vakantiepark in het buitengebied van Doornspijk. Moet de rechter er aan te pas komen, of laten de raadsleden het zover niet komen?

Harry Frens wil de bestemming van zijn voormalige vakantiepark aan de Berkenweg in Doornspijk wijzigen. Van recreatie naar wonen. De arbeidsmigranten die hij daar onder brengt, kunnen er dan ongestoord blijven wonen. Een aantal omwonenden ziet dat echter niet zitten, vooral omdat het er met 96 veel meer zijn in aantal dan de autochtone buurtbewoners. Ze hebben al meerdere malen aan de bel getrokken, soms in emotionele bewoordingen.

Burgemeester en wethouders hebben met een ‘verklaring van geen bedenkingen’ laten weten dat ze willen meewerken en zo kwam de bal bij de gemeenteraad te liggen. Die heeft nu besloten om maandagavond 15 november een klap te geven op het dossier. Ook al zal de discussie daarmee niet afgesloten zijn, Harry Frens weet dan in elk geval hoe het zit met het politieke oordeel.

Lees verder via destentor.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *