07:58
21 juni 2024

Cyberburgemeesters missen visie in begrotingen

Cyberburgemeesters missen visie in begrotingen

Het cyberbeleid komt neer op pleisters plakken. Dat zeggen burgemeesters Astrid Nienhuis van Heemstede en Iris Meerts van Wijk bij Duurstede na het zien van de Prinsjesdag-documenten. Het ontbreekt aan visie en het gaat niet snel genoeg. De realiteit van de digitale wereld lijkt bovendien niet voldoende bij het rijk te zijn doorgedrongen.

Gemiste kans
Het slinkende vertrouwen in de overheid is juist een reden om groots in te zetten op digitalisering. In plaats daarvan is er gefröbel in de marge, zegt Meerts, die net als Nienhuis een cyberburgemeester is die collega’s bewust wil maken van de problematiek. ‘Digitaal is een kans en dat mist de overheid volledig. Het kan voor veel meer transparantie, betrokkenheid en daardoor vertrouwen zorgen. Kijk naar Estland, waar elke inwoner zijn eigen gegevens beheert, en zie dat het geld oplevert.’

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over lokale veiligheid? Kom naar de HCB Seminarreeks  Veiligheid, recht en bestuur op 19 mei 2022 en leer meer over veiligheid voor burgers is wijken en online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *