04:12
17 mei 2022

‘Charmante boeven bestaan niet’

Zo zichtbaar als advocaten zijn tijdens grote strafzaken, zo terughoudend blijven de officieren van justitie. In de schaduw voeren ze maanden- en niet zelden jarenlang onderzoek uit op zoek naar gerechtigheid. Gonda van der Wulp zei de advocatuur vaarwel omdat ze misdaadbestrijding belangrijker vindt. Daniëlle van Ieperen wil de wereld verbeteren met aanpak van milieucriminelen. Wat drijft deze strenge dames als officier van justitie te Zwolle?  Van der Wulp: ‘Als advocaat verwerkte ik faillissementen waarbij veel niet klopte, maar met de aangiftes gebeurde vervolgens weinig. Dat wilde ik zelf aanpakken, niet achterover blijven zitten. Ik deed drie jaar een parttime rechtersopleiding, maar een rechter werkt vaak op zichzelf. Bij het OM is teamwork gebruikelijk. Het voelt als een heel veilige omgeving.’  Van Ieperen: ‘Ik heb een strenge overtuiging van rechtvaardigheidsgevoel. Direct tijdens mijn bachelor wist ik: dit is mijn ding, een gevolg van opvoeding en interesse.’

Lees verder via magazine.intermediair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.