11:09
16 juli 2024

Expired: Buurtbewoners verbijsterd over plan nieuwe coffeeshop Krommestraat

De Krommestraat in de binnenstad van Amersfoort is tot afgrijzen van de buurt opnieuw in beeld als locatie  voor een coffeeshop. Bewoners en ondernemers in de omgeving zijn in rep en roer sinds het uitlekken van de plannen voor een cannabiscafé op de plek van bierwinkel Hop, dat kortgeleden verhuisde naar de Hof.

Krommestraatbewoners  hielden een collectief trauma over aan de ongeregeldheden bij coffeeshop Trenchtown. Het softdrugscafé raakte eind 2014 definitief zijn vergunning kwijt nadat het pand in een jaar tijd  tot drie keer toe was beschoten vanaf de straat.

Meer dan 70  inwoners en ondernemers schaarden zich daarna achter de oproep van een kwartet verontruste bewoners om de  Krommestraat te schrappen van de zoeklijst voor een nieuwe coffeeshop in de binnenstad. Ze kregen de gewenste toezegging niet.
Volgens bewoner Arjen Groffen is de buurt  compleet overvallen doorde plannen voor nummer 56. ,,We voelen ons geschoffeerd. Natuurlijk zijn we boos. De buurt heeft met argumenten omkleed  duidelijk  aangegeven waarom een coffeeshop hier echt niet kan. En wat doet de gemeente? Een vergunning overwegen voor de plek waar als enige, én met reden dachten wij zo,  protest  klinkt. Dit schaadt het vertrouwen in onze burgemeester op een ernstige manier.”
De  exploitant van de beoogde coffeeshop runt een grillroom annex pizzeria in het Gelderse Ulft. De vergunningaanvraag is volgens hem in een gevorderd stadium.  Hij verwacht binnen twee weken een besluit vanuit het stadhuis.
De gemeente Amersfoort was gisteren niet beschikbaar voor commentaar op de vergunningaanvraag.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *