05:27
07 december 2022

Buschauffeurs op lijnen rond Ter Apel in actie tegen onveilige situaties

Buschauffeurs op lijnen rond Ter Apel in actie tegen onveilige situaties

Buschauffeurs van Qbuzz gaan komend weekend actievoeren op ritten rond Ter Apel. Chauffeurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV nemen geen passagiers mee. Ze protesteren daarmee tegen de in hun ogen onveilige situatie op de buslijnen rond Ter Apel, waartegen volgens hen niet genoeg wordt gedaan.

De problemen in het openbaar vervoer rond het asielzoekerscentrum spelen al een aantal jaar. Vaak gaat het om reizigers die weigeren te betalen voor hun rit en soms agressief worden. Chauffeurs en andere ov-medewerkers voelen zich daardoor bedreigd en geïntimideerd. Het zou vooral gaan om asielzoekers uit veilige landen, die weinig kans maken op een verblijfsvergunning in Nederland.

Om de overlast aan te pakken zijn al meerdere maatregelen genomen. Zo rijden er extra pendeldiensten tussen Emmen, Zwolle en Ter Apel waarbij de reizigers richting het asielzoekerscentrum niet hoeven over te stappen. Ook wordt er meer gesurveilleerd door handhavers op de buslijnen en op station Emmen. Daarnaast wordt er door de gemeente Westerwolde en staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Broekers-Knol gekeken naar manieren om uitgeprocedeerde mensen terug te laten keren naar het land van herkomst.

Lees verder via nos.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.