09:33
27 juni 2022

Burgemeesters knokken mee tegen Brabantse onderwereld

DEN BOSCH – Burgemeesters en gemeente-ambtenaren moeten steeds meer aan de bak in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Het lokaal bestuur is zich de laatste jaren nadrukkelijk gaan wapenen tegen het gevaar dat de onderwereld voet aan de grond zet in de bovenwereld.

Het Brabants Dagblad sprak met de burgemeesters van Boxtel, Oisterwijk en Landerd. Alle drie beamen ze dat ze veel meer energie en tijd steken in de aanpak van de misdaad dan voorheen. Ambtenaren zijn getraind, het tijdelijk sluiten van drugspanden neemt toe en aanvragen voor bijvoorbeeld horecavergunningen worden gescreend aan de hand van de Wet Bibob.

,,De foute wereld groeit, we moeten er echt scherp op zijn”, zegt burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk. Zijn collega Marnix Bakermans in Landerd zegt vooral te hopen dat de inwoners van zijn gemeente ook gaan helpen: ,,De ogen van onze burgers moeten open gaan, daar schiet je meer mee op dan met twee extra wijkagenten”. Mark Buijs, burgemeester in Boxtel, ziet het al de goede kant op gaan. Hij wijst op het onlangs uit de startblokken geschoten Buurt Informatie Netwerk in zijn gemeente, waar burgers anoniem tips kunnen doorgeven. ,,We hebben al ruim duizend leden, dat geeft aan dat bewoners er zelf ook behoefte aan hebben”.

Lees verder via

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.