07:43
21 juni 2024

Burgemeester Buijs: “We tolereren geen georganiseerde drugscriminaliteit”

Burgemeester Buijs: “We tolereren geen georganiseerde drugscriminaliteit”

De Dongemond gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout breiden Damoclesbeleid uit in strijd tegen ondermijning.

Wet Damocles
Artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd) geeft de burgemeester de bevoegdheid om handhavend op te treden tegen drugshandel en de aanwezigheid van drugs in voor publiek toegankelijke lokalen, zoals cafés, en in niet voor publiek toegankelijke lokalen, zoals een bedrijfsruimte, een loods en woningen. Om uitvoering te kunnen geven aan de bevoegdheid die artikel 13b van de Opiumwet biedt, hebben de burgemeesters van de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout ‘Beleidsregels artikel 13b Opiumwet’ vastgesteld.

Lees verder via oosterhout.nieuws.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *