12:27
10 december 2022

Bijzondere kleine gemeenschap met vijf tiny houses bij Rijtven Deurne als antwoord op personeelstekorten

Bijzondere kleine gemeenschap met vijf tiny houses bij Rijtven Deurne als antwoord op personeelstekorten

Vijf tiny houses komen er te staan op het terrein van Het Rijtven van ORO in Deurne. Hiermee wordt een bijzondere kleine gemeenschap gevormd waarbij verbinding en het omkijken naar elkaar centraal staan. ORO gaat hiermee samen met het project Butterfly Effect een alternatieve invulling geven aan de toenemende personeelstekorten in de zorg.

Twee tiny houses zijn bestemd voor mensen die graag in de groene omgeving van Het Rijtven willen wonen én die vrijwilligerswerk willen doen voor en met de bewoners. De overige drie huizen zijn bedoeld voor cliënten van ORO.

Personeelstekort
Stijn van Kreij, oprichter van Butterfly Effect, werkte jarenlang in de zorg en bedacht het plan voor de plaatsing van tiny houses op het terrein van een zorgorganisatie: “De samenleving vergrijst, het personeelstekort in de zorg groeit. Ik zie aan de andere kant ook dat de samenleving verandert. Veel mensen willen betrokken zijn bij de zorg.”

Zorgzame gemeenschappen
Vanuit dat gegeven is Van Kreij gestart met het plaatsen van tiny houses op verschillende plekken in Nederland. “Ik ben er ook van overtuigd dat mensen graag voor elkaar willen zorgen en dat we op weg gaan naar meer zorgzame gemeenschappen. Het probleem is eigenlijk dat we dat maar heel moeilijk georganiseerd krijgen. Dat moet anders kunnen”, vertelt Van Kreij.

Lees verder via dmgdeurne.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.