09:10
21 april 2024

Begeleid wonen vehikel voor criminelen

Begeleid wonen vehikel voor criminelen

Juist vanuit huizen voor begeleid en beschermd wonen worden ‘kwetsbare jongens’ geworven als ‘soldaat’ voor het plaatsen van explosieven en het plegen van overvallen. Ook heeft de politie er (zware) vuurwapens gevonden, terwijl de jongens op die plekken zitten om op het rechte pad geholpen te worden. Dat schrijft Het Parool.

Veiligheid, structuur, strakke begeleiding, zinvolle dagbesteding, een normaler dag-nachtritme en positieve rolmodellen. Bovenal: voorkomen dat de jongere of jonge man (opnieuw) misdrijven pleegt. Dat zijn zo’n beetje de pijlers onder het brede palet aan projecten voor begeleid en beschermd wonen waarin de zogeheten kwetsbare jongens (en meisjes, in veel mindere mate) naar een betere toekomst moeten worden geleid, buiten de criminaliteit.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over jeugdcriminaliteit, ondermijning, verwarde personen en andere actuele lokale veiligheidsthema’s? Kom op 13 maart en/of 15 mei naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. André van der Laan (Universiteit Leiden), prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *