05:54
27 mei 2024

Arriva-conducteurs over toenemende agressie in de trein: “Dit kan zo niet langer”

Arriva-conducteurs over toenemende agressie in de trein: “Dit kan zo niet langer”

Gescheld met kanker, met eikel, kreten als ‘ga boeven vangen’ en soms ook fysiek geweld: conducteurs op de trein tussen Oldenzaal en Zutphen zien de agressie onder reizigers toenemen. Vanavond staan de treinen drie minuten stil, uit protest. “We geven een signaal af: dit kan zo niet langer”, zegt conducteur Gerhard Buis.

Het is nieuwjaarsdag als de 27-jarige conducteur Erik Tent de trein tussen Oldenzaal en Zutphen instapt. Hij treft er een groep van 45 reizigers aan die geen vervoersbewijs hebben. “Dat was wel een heel uitzonderlijke situatie. Je merkte aan alles dat ze er niet van gediend waren dat we ze kwamen controleren”, zegt Tent. “Gelukkig komt dat niet elke dag voor, maar dat zijn wel heftige situaties.”

Zijn collega, de 61-jarige Gerhard Buis, kent de verhalen ook. “De bekende kanker-woorden, gescheld met eikel, mensen die zeggen: ‘ga echte boeven vangen’. Als ze dan door blijven schelden met kanker, dan is het klaar. Dan haal ik mijn collega erbij en dan kunnen wij hem aanhouden wegens het beledigen van een ambtenaar in functie”, zegt hij.

Lees verder via rtvoost.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *