12:40
09 februari 2023

Arbeidsmigranten zonder baan – deel 2

Arbeidsmigranten zonder baan – deel 2

Het AD meldt op vijf januari dat er steeds meer arbeidsmigranten worden geholpen om terug te keren naar hun thuisland. Stichting Barka is een organisatie die sinds 2012 Midden- en Oost-Europese migranten helpt die op straat leven in Nederland of lijden aan middelenmisbruik.

De Haagse afdeling kan al concreet zeggen dat het aantal van 556 geholpen migranten in 2021 wordt verbroken. De stichting helpt migranten, die willen, terug te keren naar hun thuisland. Ook bieden ze hulp om nieuw werk te zoeken voor de arbeidsmigranten en helpen ze arbeidsmigranten met het afkicken van drugs.

Barka benadrukt in het artikel van het AD dat in veel gevallen het wel goed gaat met werkloze arbeidsmigranten. Ze vinden vaak op hun eigen benen een nieuwe baan of vetrekken naar huis. De groep die daar problemen mee ondervindt moet geholpen worden volgens de stichting.

De stichting is voorstander van de aanbevelingen uit het rapport Geen Tweederangsburger van voormalig SP-leider Emile Roemer. In het rapport wordt aanbevolen om meer controles en betere registraties uit te voeren bij komst van de migranten. Ook zou er verplichte certificering van uitzendbureaus moeten komen en boetes voor niet-gecertificeerde bureaus. Roemer beveelt ook aan dat gemeentes en provincies prioriteit moeten geven aan huisvesting van arbeidsmigranten.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *