06:40
06 december 2023

AMdag: AFM-voorzitter Laura van Geest bespreekt knelpunten adviseurs

AMdag: AFM-voorzitter Laura van Geest bespreekt knelpunten adviseurs

Verbeteringen in de bedrijfsvoering van financieel adviseurs, de druk op hypotheekadviseurs in de verhitte woningmarkt en verzekerbaarheid van huizen bij klimaatrisico’s. Over deze thema’s die spelen voor financieel adviseurs bij het toezicht door de Autoriteit Financiële Markten, spreekt voorzitter Laura van Geest van de AFM tijdens AMdag op dinsdag 28 november.

Een vlekkeloze bedrijfsvoering is in de praktijk nog geen vanzelfsprekendheid bij financieel adviseurs, zo blijkt uit het rapport Marktindrukken van de AFM. “Dit kan en moet beter”, zo luidde het commentaar van de toezichthouder. Van Geest gaat hier verder op in en bespreekt de basiszaken die de financieel adviseur op orde kan brengen. De toezichthouder constateerde vorig jaar dat er adviseurs zijn zonder de vereiste diploma’s.

Lees verder via amweb.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding die start op 23 november in Den Haag en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht in de omgeving – Relaties met Europees recht en met interne toezichthouder
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken
  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie

Sprekers zijn Esther Versluis, Universiteit Maastricht, Bart Snels, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Leonie Schakel, NZa, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur.

Meer informatie vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *