11:49
20 juni 2021

‘Algoritmes vervangen niet het stadsbestuur’

‘Algoritmes vervangen niet het stadsbestuur’

De grootste uitdaging voor de overheid op het vlak van big data, is voorkomen dat grote ondernemingen en technologieën het publieke belang kapen. “De overheidsrelevantie is heel erg groot”, zegt de Haagse wethouder Saskia Bruines. Zij voert het initiatief aan van de vijf grote steden om gezamenlijk op te trekken in de ontwikkeling van het concept Smart City.

Begin vorig jaar brachten gemeenten, waterschappen en bedrijven gezamenlijk de NL Smart City Strategie uit. Een Smart City of Slimme Stad staat voor een stadse samenleving die op basis van big data beslissingen neemt over het bestuur en beheer. Data verzameld door digitale technologie die op elk gewenst moment realtime gegevens leveren. De vijf grootste steden hebben hun krachten gebundeld om ideeën over de smart city uit te werken in de praktijk, onder voorzitterschap van Saskia Bruines.

Lees verder via ibestuur.nl

Meer leren over juridische aspecten van de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur (oa AVG) en over andere actuele wetgeving voor overheidsjuristen? Kom vanaf 3 april naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische update 2019 voor overheidsjuristen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met topjuristen als Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan), Olaf Kwast (Wetgevingswerken) en Jolize Lautenbach (NautaDutilh.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − negen =