05:07
22 september 2023

Actie tegen (seksueel) misbruik Marokkaanse meisjes in aardbevingsgebied

Actie tegen (seksueel) misbruik Marokkaanse meisjes in aardbevingsgebied

In de nasleep van de aardbeving in Marokko groeit de bezorgdheid over het lot van Marokkaanse kinderen. De angst bestaat dat met name meisjes slachtoffer kunnen worden van ontvoering, mensenhandel en seksueel misbruik. De autoriteiten hebben een nummer gelanceerd om klachten te melden.

Op sociale media zijn berichten viraal gegaan waarin voornamelijk volwassen mannen verontrustende uitspraken doen over kwetsbare kinderen in de Marokkaanse rampgebieden. In Facebookgroepen wordt er opgeroepen om naar de getroffen dorpen te reizen en met jonge meisjes te trouwen, om hen te ‘redden van hun tragedies’. Verschillende mannen beschouwen dit als een ideale kans om te trouwen met wat ze beschrijven als ‘beïnvloedbare, vrome en bescheiden plattelandsmeisjes’. Dit soort acties ontlokken vervolgens weer woedende reacties van veel Marokkanen. Inmiddels zijn veel berichten verwijderd van sociale media.

Lees verder via ad.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Janine Janssenlector bij Avans Hogeschool, Victor Jammers van COMENSHA en Conny Rijken, de nationaal rapporteur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *