03:42
04 augustus 2020

Accountant pleit voor strenger toezicht op groene fraude

Accountant pleit voor strenger toezicht op groene fraude

Investeerders en toezichthouders moeten veel strenger toezien op mogelijke ‘groene fraude’. Dat is fraude met duurzaamheidsdata, de gegevens die inzicht geven in de mate waarin bedrijven met hun bedrijfsvoering het milieu belasten. Met die waarschuwing komt accountantsorganisatie KPMG.

“De beloningen voor ondernemingen om de gegevens rooskleuriger voor te doen dan zij in werkelijkheid zijn, worden steeds groter”, merkt Wim Bartels, partner bij KPMG en deskundige op het gebied van duurzaamheidsverslaglegging.

Lees verder via trouw.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *