10:47
14 juni 2021

Aboutaleb: meer geld en mensen nodig voor aanpak drugsproblemen

Aboutaleb: meer geld en mensen nodig voor aanpak drugsproblemen

Er zijn meer rechercheurs en meer douaniers nodig om de drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven te bestrijden, zegt burgemeester Aboutaleb. Vandaag spreekt het kabinet over de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Aboutaleb vindt dat het kabinet structureel meer geld moet uittrekken voor de aanpak van ondermijning.

De drugshandel heeft een grote impact op Rotterdam en de Rotterdamse haven. Vorig jaar onderschepte de douane bijna 19.000 kilo cocaïne, een nieuw record. Criminelen maken steeds meer gebruik van havenmedewerkers en douaniers om de drugs ongezien het land in te krijgen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van Anita van den Berg en Jan van der Grinten over het actuele openbare orderecht? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’ die start op 3 april bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau en verder met seminars over De Omgevingswet, de herziene Aanbestedingswet en de Digitale Transformatie van het Openbaar Bestuur.

Meer leren over risico’s en randvoorwaarde bij burgeropsporing? Kom 11 april naar het Nieuwspoort Seminar ‘De Veilige Gemeente 2019 – Burgers in opsporing’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met Wim van Amerongen (Nationale Politie), Arnout de Vries (TNO), Eric Bervoets (Bureau Bervoets), Ronald van Steden (VU Amsterdam, SMV) en Marnix Eysink Smeets (Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =