09:56
16 mei 2021

Aanhoudingen voor drugstransporten naar Scandinavië

Aanhoudingen voor drugstransporten naar Scandinavië

De politie heeft woensdag vier verdachten aangehouden die ervan worden verdacht zich bezig te hebben gehouden met drugssmokkel, in het bijzonder naar Scandinavië. Daarbij werd vermoedelijk ook drugs gesmokkeld in vrachtwagens die bloemen vervoerden. De verdachte die in Nederland wordt vervolgd is vandaag voorgeleid en blijft 14 dagen langer vastzitten.

In dit onderzoek werd eerder al een Nederlandse vrachtwagenchauffeur aan Finland overgeleverd. Hij wordt daar vervolgd voor een groot aantal drugstransporten, tezamen met een andere Nederlander. Voor de aanhouding van de vier verdachten afgelopen woensdag speelden berichten een rol die via Encrochat werden verstuurd.

In dit onderzoek is samengewerkt met de autoriteiten van Finland en Noorwegen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de districtsrecherche van Leiden, de regionale recherche en het Internationaal Rechtshulp Centrum.

Lees verder via om.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 5 =