08:38
08 juni 2023

41 burgemeesters vragen Den Haag meer online middelen om rellen te voorkomen

41 burgemeesters vragen Den Haag meer online middelen om rellen te voorkomen

Online gebiedsverbod
De rechter verbood een digitaal gebiedsverbod. Maar om rellen te voorkomen hebben burgemeesters méér middelen nodig, schrijven ze in NRC.

De landelijke overheid moet het burgemeesters mogelijk maken online in te grijpen tegen mogelijke ordeverstoringen. Die oproep doen de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma en veertig andere burgemeesters in een opiniestuk in NRC. Onder meer Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en Femke Halsema (Amsterdam) roepen „Den Haag” op om met een wetswijziging het lokale gezag „instrumenten” te geven om vooraf in te grijpen tegen mogelijke rellen.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en Hans Moors en samen reflecteren op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over het online gebiedsverbod en andere bevoegdheden bij maatschappelijke onrust en protest van Jan van der Grinten, Van Doorne? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met prof. dr. Otto Adang, Rijksuniversiteit Groningen en Politieacademie, Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *