06:41
20 januari 2022

Zussen slaken noodkreet met kraakactie op woonwagenkamp: ‘Je wilt dit niet, maar wij zijn het wachten zat’

Zussen slaken noodkreet met kraakactie op woonwagenkamp: ‘Je wilt dit niet, maar wij zijn het wachten zat’

Melanie Duister ‘kraakt’ een plek op het woonwagenkamp in Heesbeen, en slaapt in een caravan op het terrein. Zij en haar zus Bernadet snakken al jaren naar een eigen plek op het kamp. ,,Het is tijd voor een noodkreet.”

Spandoeken sieren het woonwagenkamp aan de Parallelweg in Heesbeen. ‘Om mijn cultuur te bewaken, ben ik gaan kraken!’ staat er met grote letters op één van de witte lakens. Het geduld van Melanie en Bernadet Duister is duidelijk op. De zussen willen al jaren een eigen plek op het kamp, waar ze geboren en getogen zijn.

Nog altijd lonken er twee lege plekken op het terrein. De zussen zouden daar dolgraag een eigen wagen neer willen zetten. Maar volgens de gemeente is het niet de bedoeling om het kamp weer ‘vol te bouwen’. En dus is het antwoord néé.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenMurat AlkiliçGeert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =