03:58
24 januari 2022

Zo pakt de gemeente Geertruidenberg de jongerenoverlast aan

Zo pakt de gemeente Geertruidenberg de jongerenoverlast aan

Vernielingen, geluidsoverlast of drugsgebruik. De gemeente Geertruidenberg kampt al jaren met flink wat overlast door jongeren. De gemeente heeft een plan van aanpak opgesteld. Wat wordt gedaan tegen de overlast?

De gemeente heeft vier locaties op het oog als Jongerenontmoetingsplaats (JOP): de parkeerplaats bij zwembad De Ganzewiel, het Koningspark, de Weegbree (Raamsdonksveer) en de Amerweg (Geertruidenberg). “Er zijn bewust locaties uitgezocht die niet te ver van de kernen liggen, maar ook niet te dicht bij een woonomgeving. Zodat ze niet gelijk overlast veroorzaken”, verklaart wethouder Kevin van Oort.

Er zou zeker vraag zijn naar JOP’s. “De enquête van de jongerenraad is door 300 jongeren ingevuld. Daaruit blijkt dat er behoefte is aan plekken in de buitenruimte.”

Lees verder via bndestem.nl

Meer leren over evenwicht in repressie en positieve elementen in uw lokale veiligheidsbeleid? Kom naar de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur die starten op 31 januari. Met prof.dr. Ira Helsloot, Dr. Elke Devroe, mr. dr. Marc Schuilenburg, Dr. Ronald van Steden en prof.dr. Hans Boutellier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 2 =