03:30
24 juni 2024

‘Zet social media in om het imago van boa’s te verbeteren’

‘Zet social media in om het imago van boa’s te verbeteren’

Als het aan jeugdboa Jackie uit Roosendaal ligt, openen alle boa’s een Instagram account. Daarmee zijn ze niet alleen beter bereikbaar voor inwoners, maar kunnen ze ook een meer waarheidsgetrouw beeld schetsen van het werk dat ze doen. En daarmee de bestaande vooroordelen wegnemen, zo stelde ze tijdens haar presentatie op het BOA Event.

Storm Ciarán laat de takken in het bosrijke Apeldoorn vervaarlijk zwiepen op donderdagmorgen 2 november. Voor boa’s vormt dit geen belemmering om de eerste dag van het tweedaagse BOA Event op de politieacademie bij te wonen. Vanaf de parkeerplaats stromen de geïnteresseerden toe.

Ook Khalid, jeugdboa in Schiedam, is op weg naar de ingang van het monumentale pand. Enthousiast begint hij meteen te vertellen over zijn werk, dat hij sinds zes jaar uitoefent in deze randgemeente van Rotterdam. Zijn grootste uitdaging is om ervoor te zorgen dat de Schiedamse jeugd binnen de gemeentegrenzen blijft en niet naar Rotterdam uitwijkt met alle verlokkingen en dito problemen.

Lees verder via gemeente.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *