08:52
06 februari 2023

Woonwagensoap Hof van Twente gaat verder, nog altijd geen locatie

Woonwagensoap Hof van Twente gaat verder, nog altijd geen locatie

Samen, in goed overleg. Zo zouden woonwagenbewoners, omwonenden, de gemeente Hof van Twente en woningcorporatie Viverion beslissen waar een nieuw woonwagenkamp in Goor zou komen te staan. Maar dat is uitgedraaid op een fiasco. Resultaat: nog steeds geen locatie en als bonus een deuk in het onderlinge vertrouwen.

In maart wees het gemeentebestuur vijf mogelijke plekken aan en uiterlijk oktober 2021 moest duidelijk zijn welke locatie het definitief zou worden. In juni werd een bemiddelaar ingezet en de gemeenteraad maakte geld vrij voor een zogeheten ‘participatietraject’. Omwonenden en woonwagenbewoners moesten op die manier betrokken worden bij de zoektocht naar de beste plek.

Lees verder via rtvoost.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen & kwetsbare gebieden 2022’. met Kris Renckens, Frank van Summeren, Jeroen Kemna, Denise Groenewegen en Harmen Melsert die start op 4 november 2022.

Leren over een Integrale Persoonsgerichte Aanpak? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 3 november 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *