03:59
19 april 2021

‘Woonwagenbewoner zoekt standplaats’: veel woorden, weinig extra standplaatsen

‘Woonwagenbewoner zoekt standplaats’: veel woorden, weinig extra standplaatsen

In zijn rapport ‘Woonwagenbewoner zoekt standplaats’ uit 2017 riep de Nationale ombudsman het Rijk en gemeenten op om de mensenrechten van woonwagenbewoners te waarborgen door voldoende standplaatsen te realiseren. Meer dan drie jaar later is daar echter nog te weinig van terechtgekomen. De ombudsman vindt dit zorgelijk. Hij roept de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) daarom nogmaals dringend op om de regie te nemen nu de groei van het aantal plaatsen stagneert.

Reinier van Zutphen: ‘De toch al complexe relatie tussen woonwagenbewoners en overheid komt verder onder druk te staan. Woonwagenbewoners weten niet wat ze van de overheid kunnen verwachten. Die onzekerheid voedt wantrouwen. Ik heb begrip voor de financiële en praktische uitdagingen voor de overheid. Maar dit kan geen reden zijn voor een trage implementatie van de mensenrechten van woonwagenbewoners.’

Lees verder via blikopnieuws.nl

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 8 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *