10:19
24 juli 2024

Wooncrisis is kwestie van stenen én mensen

Wooncrisis is kwestie van stenen én mensen

Directeur van de Edese woningcorporatie Woonstede Marco de Wilde waarschuwt dat we de wooncrisis niet alleen kunnen oplossen door huizen te bouwen. Woningcorporaties moeten ook weer, samen met andere maatschappelijke organisaties, bijdragen aan het welzijn van wijkbewoners.

Als het aan minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Hugo de Jonge ligt, worden er in amper tien jaar 900 duizend huizen bij gebouwd. Dit om de wooncrisis te bezweren. In de plannen van de in ieder geval verbaal voortvarende CDA-minister worden de woningcorporaties voor een derde van de gewenste nieuwbouw aangeslagen. Niet onlogisch lijkt het, omdat steeds meer mensen zijn aangewezen op een sociale huurwoning.

Opeenhoping problemen
Wie, zoals de minister lijkt te doen, al zijn hoop vestigt op huizen bouwen, komt nu maar zeker straks voor een onprettige verrassing te staan. Want hoeveel huizen er de komende jaren ook worden gebouwd, het zal de wooncrisis niet oplossen. We hebben namelijk niet alleen te maken met een schrijnend tekort aan woningen, maar ook met een slechte verdeling van welvaart en welzijn.

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *