09:15
12 april 2024

Winnaar Verkiezing Handhaving en Toezicht 2018 bekend

Winnaar Verkiezing Handhaving en Toezicht 2018 bekend

Het project ‘Toegang tot het sociaal domein voor mensen met een licht verstandelijke beperking’ is de winnaar van de innovatieprijs Handhaving en Toezicht 2018. Dit project van de rijksinspecties van het Toezicht Sociaal Domein werd door zowel de jury als het publiek als winnaar uitgeroepen.

Circa 1,5 miljoen Nederlanders hebben een – vaak niet zichtbare – licht verstandelijke beperking. Zij hebber vaker hulp nodig bij bijvoorbeeld het huishouden, de administratie of het vinden van werk. Die hulp is er, dat valt onder het sociaal domein. Maar is die hulp voor deze doelgroep goed te vinden? Het TSD (Toezicht Sociaal Domein) onderzocht dit. Daarbij zette het TSD mystery guests in: mensen met een licht verstandelijke beperking gingen met een verzonnen hulpvraag op zoek naar hulp. Ze zochten op websites, stuurden mails, vulden formulieren in, belden en bezochten loketten van verschillende gemeenten. De mystery guests hebben ook zelf aan de gemeenten verteld wat ze ervan vonden.

Lees verder via beveiligingsnieuws.nl

Meer leren over perspectieven op toezicht? Kom naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerde Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2019 op 20 maart 2019 in Den Haag met oa prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus, IGJ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *