12:06
08 december 2023

Wijkagent Wilco en wegenwachter Remko, sterke merken

Wilco Berenschot is een soort antiheld. Kijk hoe de Rotterdamse wijkagent met een bos krullend haar z’n weg zoekt door Rotterdam-West. Met het klaptafeltje en de boterhammetjes en thermoskan  onder z’n arm. Links en rechts een praatje makend tot hij een geschikte lunchplek heeft gevonden. Niet een politiebureau of een restaurant, maar de huiskamer van een willekeurige wijkbewoner. Hij belt gewoon aan en vraagt of hij z’n boterhammetjes er mag opeten. Strijk en zet dat hij een uurtje later een goed gesprek heeft gehad en weer iemand aan zijn netwerk heeft toegevoegd. ‘Agent bijt hond’ noemt hij deze methode, vrij naar het tv-programma.

Aanmoedigingsprijs

Vorig jaar won Wilco de aanmoedigingsprijs van de Galjaardprijs. In de communicatiewereld is dat een prestigieuze prijs waarmee parels van publieke communicatie worden onderscheiden. Veel communicatieprofessionals zouden heel wat over hebben gehad voor een nominatie, laat staan de prijs. Deze maand staat er een prachtig verhaal over de methode-Berenschot in het vakblad C van de beroepsorganisatie Logeion.

Wegenwacht Remko

Op Twitter hebben we wegenwachter Remko (@Wegenwacht4447). Hij werkt in de regio Amsterdam. Via Twitter voert hij zijn volgers mee in de wondere wereld van het wegenwachten. Accuproblemen, diesel in een benzineauto gooien, de nieuwe kledinglijn van de ANWB? Remko geeft commentaar. Zonder opsmuk, met veelzeggende foto’s. En dat doen zijn collega’s Tim, Janaart, Maarten en Michiel ook.

Lees verder via Stolwijk Advies – Wijkagent Wilco en Wegenwachter Remko, sterke merken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *