08:13
27 juli 2021

Wijkagent Jan van Asselt: ‘Alleen als je zelf respect toont krijg je wat terug’

Wijkagent Jan van Asselt: ‘Alleen als je zelf respect toont krijg je wat terug’

Je hebt hem vast wel eens in de binnenstad gezien: wijkagent Jan van Asselt. Centrum oost is zijn territorium en daar is hij maar wat trots op. Wie is Jan van Asselt en wat doet hij als wijkagent? In ‘Apeldoorner van de week’ mogen we een middag met hem mee op pad.

Het portier is nog niet dichtgevallen of Jan wijst al naar de apparatuur voorin de auto: “Hierop hoor je continu de meldkamer. Wil je meeluisteren? Dan laat ik ‘m aan staan.” Jan legt vervolgens kort uit welke ‘accessoires’ er bij zijn imposante outfit horen: portofoon, handboeien, pepperspray en vuurwapen. Of hij die laatste wel eens gebruikt heeft? “Ik heb alleen het holster eens open gehad, maar mijn wapen nog nooit getrokken. Verder is het gelukkig niet gekomen tot nu toe.”

Met de auto rijden we naar het Marktplein, waar we te voet verder gaan over de Hoofdstraat. Bij verschillende winkels stapt de wijkagent even naar binnen. Soms gewoon even om te kijken hoe het gaat en soms met een reden. Bij één van de winkels is er bijvoorbeeld sprake geweest van overlast door zwervers, bij een ander is gisteren een winkeldiefstal geweest en weer een ander heeft wel eens overlast door een wietlucht.

Lees verder via indebuurt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =