03:23
09 juni 2023

Werkgevers luiden noodklok: personeelstekorten bereiken recordhoogte

Werkgevers luiden noodklok: personeelstekorten bereiken recordhoogte

Het lijkt een kwestie van tijd voordat zich in alle sectoren en beroepen personeelstekorten voordoen. Werkgeversorganisatie AWVN luidt de noodklok en pleit voor een nationaal actieplan voor de arbeidsmarkt, waaraan werkgevers, overheid en vakbonden een bijdrage leveren.

“Nu al wordt over bijna de hele linie een te hoge werkdruk ervaren: mensen werken massaal over, de kwaliteit staat onder druk en de levering van goederen en diensten komt of is al in gevaar”, somt AWVN-coördinator Anne Megens op tegen NU.nl. “Bovendien krijgen werknemers door de hoge werkdruk werkstress, wat leidt tot nog meer uitval en nog hogere werkdruk. Dat is een groot gevaar.”

Lees verder via nu.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager.

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *