03:56
05 december 2023

Welzijnsorganisatie moet in opdracht van de buurt werken

Welzijnsorganisatie moet in opdracht van de buurt werken

De impact van de coronacrisis op de samenleving wordt steeds duidelijker en komt het hardst aan in wijken die kampen met eenzaamheid, slechte woonsituatie en gezondheid, armoede of onvoldoende arbeidsmarktperspectief. Het zijn de wijken waar de leefbaarheid al langere tijd onder druk staat. Als we de wijken niet te hulp schieten, staan we op het punt om veel te verliezen.

Het zijn de buurthuizen, zorgcoöperaties, burenplatformen en bewonersinitiatieven die tijdens de coronacrisis de broodnodige burenhulp organiseerden. Vanaf dag één stonden ze klaar om met een gezonde dosis creativiteit en opportunisme ervoor te zorgen dat niemand in de kou stond. Bewoners die niet wachten tot de overheid beleid uitstippelt.

Zij weten als geen ander waar de pijnpunten zitten. Dus lopen ze op de troepen vooruit en bepalen zelf hoe hun leefomgeving eruit moet zien. Samen werken ze aan een sociale, duurzame en inclusieve wijk – een plek om trots op te zijn. Zij vormen een stevig lokaal fundament onder het welzijn van een hele buurt. Maar met de coronacrisis en een lock down die voor deze wijken niet zo intelligent uitpakte, dreigen we die infrastructuur te verliezen. Dat mag niet gebeuren!

Lees verder via socialevraagstukken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *