03:28
29 november 2023

‘We voelen ons thuis op het woonwagenpark’

‘We voelen ons thuis op het woonwagenpark’

Op 21 januari werden de bewoners van vijf nieuwe woonwagens verblijd met de sleuteloverdracht voor hun nieuwe thuis. Het had wat voeten in de aarde, maar de heringerichte woonwagenlocatie aan de Mergen in Mill is opgeleverd en alle woonwagens zijn verhuurd. Er zijn nu zes riante woonwagens op het terrein en dat geeft veel gezelligheid.

Diana Maquiné staat al 25 jaar op dezelfde plek, zij bewoont de zesde woonwagen. “Men wilde hier koopwoningen bouwen, maar dat is gelukkig toch anders uitgevallen. Ik heb een lange weg bewandeld voor het behoud van deze woonwagenlocatie. Ik kon het niet accepteren en zou moeten verkassen. Van de vroegere bewoners was iedereen vertrokken en alleen ik bleef vechten voor behoud. Ik heb veel gesprekken gevoerd met instanties en onze burgemeester. Uiteindelijk kwam ik uit bij de Raad van State, waarvan ik gelijk kreeg.” Maar dat gelijk kwam ook met negatieve gevolgen. “Vele jaren woonde ik in een gehuurde woonwagen, waar veel lekkage en schimmel was. Dit heb ik toen in de publiciteit gebracht om het hopelijk te verhelpen. Gelukkig heb ik een nieuwe woonwagen gekregen, maar ik heb wel veel blijvende problemen opgelopen door jarenlange stress en blijvende longschade. De nieuwe wagens zijn modern: ze hebben zonnepanelen, die veel worden gepromoot. Deze zou ik ook graag op mijn woonwagen hebben. Dat komt zeker goed. Ik ben erg blij met onze nieuwe situatie, waarbij bekende gezichten weer terug zijn gekomen.”

Lees verder op kliknieuws.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *