08:59
10 augustus 2022

Wat vinden jullie van WhatsAppBuurtpreventie als sociale verbinding tussen buurtbewoners?

Wat vinden jullie van WhatsAppBuurtpreventie als sociale verbinding tussen buurtbewoners?

Een tijd geleden las ik deze hilarische shortread van Derk Fangman: Shortreads – Samen Sterker. Dat een buurtwhatsappgroep een zichzelf aangewezen coördinator krijgt verbaast me niks, maar staat niet in de huisregels. Er ontstaat zo te zien een hele sociale buurthiërarchie online. Zelf heb ik geen whatsapp, dus misschien heb ik wel helemaal geen weet van wat er bij mij in de buurt allemaal speelt, laat staan van onze officieuze buurtcoördinator. Ken ik mijn buren daardoor minder dan mijn online buren elkaar kennen? Zou ik bepaalde dingen beter wel weten? Wat vinden jullie?

Lees verder via Pakhuis de Zwijger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.