09:04
25 oktober 2021

Wat kan de kinderopvang bijdragen aan een leven lang leren?

Wat kan de kinderopvang bijdragen aan een leven lang leren?

Welke ontwikkelingen spelen op het gebied van een leven lang leren en ontwikkelen? Wat zijn voor kinderopvang de belangrijkste ontwikkelingen? En wat betekenen deze voor de sector? Deze vragen stonden centraal in een verkenning van onderzoeksbureau Sardes.

In de verkenning Werk aan de winkel. Opgaven voor een leven lang leren & ontwikkelen in de kinderopvang wordt naar antwoorden gezocht op deze vragen.

Op sectoraal niveau kan bijvoorbeeld de infrastructuur voor opleiding en scholing worden verstevigd met het bevorderen van combinatie-opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Dit met als doel dat personeel breed inzetbaar is en mobiliteit en intersectoraal werken in de kinderopvang (bijvoorbeeld medewerker bso en sportinstructeur of onderwijsassistent) beter van de grond komt.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Doe 31 maart online mee en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =