12:09
21 oktober 2021

Maak inclusiviteit vast onderdeel van leiderschap

Maak inclusiviteit vast onderdeel van leiderschap

Een gebrek aan diversiteit, slechts één niet-witte officier van justitie en alleen maar witte vertrouwenspersonen. En na een melding hierover wel een werkgroep diversiteit en inclusie oprichten, en die vervolgens niet op de inhoud, maar vooral op de toon aanspreken.

Het Openbaar Ministerie worstelt met diversiteit, zoveel is duidelijk na het openhartig interview met een medewerker van het parket Rotterdam daarover in NRC. De medewerker kaartte het gebrek aan diversiteit en inclusie al eerder intern aan. Zijn observatie: het OM dat namens de samenleving opereert is totaal geen afspiegeling van diezelfde maatschappij en dat doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van het OM.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien + vijf =