12:01
30 maart 2023

Waardegericht leiderschap: welke waarden spelen een sleutelrol in jouw organisatie?

Waardegericht leiderschap: welke waarden spelen een sleutelrol in jouw organisatie?

Je wilt als schoolleider leraren meer professionele ruimte geven, maar loopt tegen allerlei bestaande structuren aan. Het is één voorbeeld van situaties in een onderwijsorganisatie waarin waarden en gezamenlijke betekenisgeving een sleutelrol spelen. Lector Inge Andersen doet er namens Penta Nova onderzoek naar. Haar doel: schoolleiders po, vo en mbo ondersteunen bij het ontwikkelen en verder vormgeven van waardegericht leiderschap

Ken je kompas
Waarden hebben betrekking op betekenisgeving, op ideeën over wat van waarde is, wat goed en slecht is en hoe je daar als onderwijsprofessional of onderwijsorganisatie vorm aan kunt geven. In onze samenleving vol tegenstellingen en groeiende diversiteit, is het zeker als leider van groot belang een kompas te hebben en bij praktijkvraagstukken en dilemma’s ruimte te creëren voor een dialoog om tot een goede oplossing te komen.

Lees verder via verus.nl

Meer leren van Inge Andersen? Kom 20 november naar ‘De Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2019 – Groeien in Leiderschap’ in Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau i.s.m. Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *