11:09
09 december 2022

VNG: ‘Grenzen van de uitvoering zijn bereikt’

VNG: ‘Grenzen van de uitvoering zijn bereikt’

Gemeenten willen niet steeds de ‘oplosser van crises’ zijn.

Gemeenten zijn het beu dat ze steeds weer nieuwe crisistaken moeten uitvoeren. De grenzen van de uitvoering zijn bereikt, signaleert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Bij de volgende crisisregeling zijn het rijk en de landelijke uitvoeringsinstanties aan de beurt, vindt de vereniging.

Meer geld
Dat blijkt uit een position paper dat de VNG naar de Tweede Kamer heeft gestuurd in aanloop naar de begrotingsbehandeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarin pleit de VNG ook voor meer budget om mensen zonder werk naar de arbeidsmarkt te begeleiden. Daarnaast is er meer geld nodig voor de energietoeslag en de sociale werkvoorziening.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.