08:14
17 juni 2024

Amnesty: Te weinig agenten voor anti-Zwarte Piet-demonstratie in Staphorst

Amnesty: Te weinig agenten voor anti-Zwarte Piet-demonstratie in Staphorst

Er waren te weinig agenten beschikbaar bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) van afgelopen zaterdag in Staphorst, zegt Amnesty International tegen NU.nl. Hierdoor waren demonstranten onvoldoende beschermd. De mensenrechtenorganisatie was op verzoek van KOZP als waarnemer aanwezig.

“Er was te weinig politie op de been voor de grootte van het vijandige publiek dat de demonstratie wilde voorkomen”, zegt een woordvoerder van Amnesty International. “Maar in aanloop naar de demonstratie waren er ook niet genoeg agenten ingezet om de demonstranten veilig naar hun locatie te begeleiden.”

KOZP vroeg de politie drie dagen voor de demonstratie in Staphorst om begeleiding. Dit na talloze online bedreigingen en haatberichten, waar NU.nl screenshots van inzag.

“Kom maar op net als vroeger. Ketting rond de enkels en achter de auto hangen. Kaal tot op het bot”, stond te lezen in een van de haatreacties die KOZP kreeg na de aankondiging van de demonstratie in Staphorst. Een andere Facebook-gebruiker reageerde met: “Fijn dat ze vast aankondigen dat ze daar gaan demonstreren. Ideaal voor de knokploegen!”

Lees verder via nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *