06:21
20 oktober 2021

Versterking van maatschappelijke organisaties Sint Maarten

Versterking van maatschappelijke organisaties Sint Maarten

Maatschappelijke organisaties spelen een belangrijke rol op Sint Maarten, maar velen zijn nog herstellende van de gevolgen van orkaan Irma. Resources for Community Resilience (R4CR) van VNG International helpt hen bij hun herstel en bij het versterken van de veerkracht van het eiland.

12 lokale projecten zijn inmiddels in volle gang. Half maart heeft VNG International 2 lokale projecten bezocht. Het eerste project is de Stichting Seniorenrecreatie Sint Maarten. Zij biedt 84 senioren dagrecreatie en mogelijkheden voor sociaal contact. Met een R4CR-subsidie worden ramen en luiken vervangen om het gebouw orkaan- en inbraakbestendig te maken. De eerste nieuwe ramen zijn net geplaatst, en daarna komen de luiken.

Plek om op adem te komen
Een tweede bezoek was aan de God Bless Nanny Monique Nurssy Foundation. Al tientallen jaren runt Nurse Monique een open huis voor iedereen die behoeftig is, dakloos, ziek, minder bedeeld, bejaard, zonder sociaal vangnet, en een plek nodig heeft om op adem te komen. Haar gebouw werd zwaar beschadigd door de orkaan, maar nu is de wederopbouw in volle gang. Monique: ‘Dit project is een zegen voor mij. Ik doe dit al 30 jaar in mijn eentje. Eindelijk helpt dit project.’

Lees verder via vng.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =