11:34
03 oktober 2022

Verkiezingen 2021 (deel 1): Criminaliteitspreventie en -bestrijding

Verkiezingen 2021 (deel 1): Criminaliteitspreventie en -bestrijding

Meer blauw op straat, hogere straffen, een reorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, privacybescherming versus big data en kunstmatige intelligentie. Op 17 maart 2021 gaat Nederland weer naar de stembus. BEVEILIGING kijkt in drie delen hoe het thema veiligheid is vertegenwoordigd in de verkiezingsprogramma’s van negen vooraanstaande partijen. Vandaag deel 1: criminaliteitspreventie en -bestrijding.

Het CDA wil burgerinitiatieven op het gebied van veiligheid stimuleren en ondernemers helpen in het voorkomen van witwassen of dienstverlening aan criminelen. De mogelijkheden van politie en justitie om informatie te delen met burgers en bedrijven worden vergroot. Het CDA is tegen legalisering van soft- en harddrugs en pleit voor een uitsterfbeleid voor coffeeshops binnen vijf jaar. Met het bedrijfsleven worden bindende afspraken gemaakt om de weerbaarheid tegen criminele invloeden te vergroten en de poortwachtersfunctie bij kwetsbare branches te versterken. Het CDA wil een Planbureau voor de Veiligheid opzetten voor een structurele analyse van veiligheidsrisico’s.

Lees verder via beveiliging.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.