06:45
24 oktober 2021

Zelflerend controlesysteem gaat douane veel werk uit handen nemen

Zelflerend controlesysteem gaat douane veel werk uit handen nemen

Elke dag passeren miljoenen goederen de Nederlandse grens. In koffers, pakketjes en zeecontainers. Al die goederen controleren is complex en tijdrovend. Maar dit jaar krijgen Douanemedewerkers zicht op hulp van een heel efficiënte collega: kunstmatige intelligentie.

Het is druk in de haven van Rotterdam en op luchthaven Schiphol, de toegangspoorten naar het Europese achterland. Oók tijdens de coronacrisis. De fysieke handel is door de pandemie afgenomen, maar de online handel groeit nog elke dag. Aan de Nederlandse Douane de schone taak om te controleren of alles volgens de regels gaat. “Dat is een spanningsveld”, zegt Micha Slegt, senior scientist bij de Douane. “Niet alleen moet de Douane de Nederlandse samenleving beschermen, ze levert ook een bijdrage aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland. Handel onnodig vertragen is het laatste wat we willen.”

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over trends in toezicht? Kom 17 mei naar het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2021 – Trends in Toezicht & Tips voor het nieuwe kabinet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 3 =