11:33
22 februari 2024

Van wet en wapenstok gaan zwijgwijken niet praten

Van wet en wapenstok gaan zwijgwijken niet praten

Bestrijd de drugscriminaliteit in Amsterdam niet met een repressief repertoire, schrijft Marc Schuilenburg. Ook al is het niet populair, kies voor verbinding en versterk vertrouwen in de politie.

Het rapport De achterkant van Amsterdam maakte vorige week veel los. De conclusies en de reacties op het rapport waren echter nogal voorspelbaar. Volgens de onderzoekers Pieter Tops en Jan Tromp weet niemand hoe groot de georganiseerde drugscriminaliteit is in Amsterdam. Het ontbreekt aan een effectief opsporingsbeleid omdat politie, belastingdienst en gemeente langs elkaar heen werken. Bovendien is het gebruik van drugs sociaal geaccepteerd.

Lees verder via nrc.nl

Marc Schuilenburg verzorgt op 27 november een mini-college tijdens De Veiligheidstafel Live 2019 – Big Tech: Digitale gangsters?

Meer leren over de juridische mogelijkheden van het openbare orderecht van Jan van der Grinten en Anita van den Berg van Kennendy van der Laan kan tijdens de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen‘. Start 7 november.

Of kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met o.a. prof. dr. Hans Boutellier, prof. dr. Bob Hoogenboom en burgemeester Lieke Sievers. Start 31 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *