11:37
11 april 2021

“Vaak gaat het eigen belang voor dat van de burger”

“Vaak gaat het eigen belang voor dat van de burger”

In de strijd tegen ondermijning is een goede samenwerking tussen overheidsinstanties van essentieel belang. Maar toch laat juist die samenwerking nog vaak te wensen over. Dat is de boodschap van Caspar Hermans, net vertrokken als directeur van de Taskforce Brabant Zeeland: “Vaak heeft iedere instantie een eigen belang dat boven het maatschappelijke belang gaat.”

Vijf jaar lang heeft Caspar Hermans als directeur bij de Taskforce Brabant Zeeland geprobeerd om alle betrokken instanties als het OM, de politie, de Belastingdienst en gemeentes te laten samenwerken. Samen, als één overheid, in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. Naar eigen zeggen is dat binnen deze regionale Taskforce goed gelukt. Maar het heeft flink wat voeten in aarde gehad. De problemen waar hij met de Taskforce tegenaan gelopen is, ziet hij nog teveel terug in andere regio’s. Nog te vaak merkt hij dat de eigen belangen van de organisaties voor het belang van het uiteindelijke doel gaan; de aanpak van de ondermijnende criminaliteit.

Lees verder via magazines.openbaarministerie.nl

Meer leren over ondermijning? Kom naar de HCB Collegereeks Veiligheid, recht en bestuur met oa Hans Boutellier, Lieke Sievers, Shanna Mehlbaum en Heidie Pols. Zie de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *