01:33
30 mei 2024

Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

Tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik

Minister Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft een tweede vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en het Commissie toelating diergeneesmiddelen. Het vaccin is geproduceerd door de farmaceut Boehringer Ingelheim. De verwachting is dat er voor halverwege juni 1,3 miljoen doses geleverd worden aan de Nederlandse markt.

Minister Adema, LNV: De komst van dit tweede vaccin geeft nog meer zekerheid aan de houders van dieren dat ze op korte termijn hun dieren kunnen vaccineren. Dit geeft hoop dat de houders na een vreselijke periode een rustige zomer tegemoet kunnen gaan. Ik ben dankbaar voor het harde werk van de farmaceut, de beoordelingsautoriteiten en mijn ministerie waardoor we zo snel nog een veilig vaccin voor houders te bieden hebben.

Veiligheid en werkzaamheid vaccins
Op verzoek van de minister van LNV is er gebruik gemaakt van een versnelde beoordeling, zodat het vaccin zo snel mogelijk beschikbaar kon komen voor de Nederlandse markt. De toestemming voor gebruik wordt alleen gegeven zodra er voldoende informatie beschikbaar is over de werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Door de goede afstemming tussen de farmaceut, Bureau Diergeneesmiddelen van het aCBG en het ministerie van LNV is er in korte tijd nog een vaccin beschikbaar.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de wegens succes herhaalde HCB Seminars Toezicht in Transitie 2024 – Toezicht in verbinding op 16 mei 2024 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2024 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken (16 mei)

Sprekers zijn Bart Snels en Floryt van Wesel, Inspectie belastingen, toeslagen en douane en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *