04:58
22 september 2023

Toolkit helpt bij evalutatie aanpak radicalisering

Een toolkit en een database met evaluatieresultaten kunnen professionals helpen om effectieve interventies tegen radicalisering te selecteren en te evalueren. Beide zijn ontwikkeld door het Europese project IMPACT Europe. In 2016 draait een pilot waarin de politie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam met veiligheidspartners toolkit en database testen.

Al jaren groeit het aantal programma’s dat overheden, gemeenten, politie en andere instellingen ontwikkelen en uitvoeren om gewelddadige radicalisering te voorkomen. Helaas zijn de interventies in die programma’s lang niet altijd gebaseerd op heldere uitgangspunten. Laat staan dat duidelijk is of ze effectief zijn in het tegengaan van gewelddadige radicalisering. Gedegen evaluaties van deradicaliseringsinterventies zijn nauwelijks voorhanden. Dit artikel beschrijft een lopend Europees project dat deze lacune wil opvullen.

AANPAK VAN GEWELDDADIGE RADICALISERING
IMPACT Europe is een onderzoeksproject binnen het onderwerp Security van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Unie. Het onderzoeksproject is gestart in 2014 en eindigt in 2017. Het doel ervan is om kennis op te bouwen over de aanpak van gewelddadige radicalisering. Welke programma’s of interventies zijn effectief in het voorkomen daarvan?

Lees verder via HetCCV – Toolkit helpt bij evaluatie aanpak Radicalisering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *