12:08
01 april 2020

Toezicht in 2020, wat staat ons te wachten?

Toezicht in 2020, wat staat ons te wachten?

ToeZine zoekt aan het begin van het jaar nog even de bezinning op. Waar staat het toezicht en waar moet het heen? Toezichtexpert Rob Velders, bijzonder hoogleraar Toezicht Femke de Vries en directeur van het Kenniscentrum Handhaving en Naleving van VNG Ingrid Hoogstrate kijken nog een keer achterom. Hoe ging het met het toezicht in 2019? Maar ze blikken ook vooruit: waar moet de focus voor toezicht in 2020 nou écht op liggen?

OVER 2019: SAMENWERKEN BLEEF HOT
“Ik vind het opvallend dat samenwerking nog steeds lastig is. Terwijl het al jaren hot is en daarom inmiddels vanzelfsprekend zou moeten zijn en soepel lopen. Helaas wordt samenwerken niet per se makkelijker: door de AVG is data-uitwisseling vaak moeilijk of wordt dat zo ervaren. Jammer, want de AVG kan niet bedoeld zijn om dit soort samenwerkingen te blokkeren. Data delen is noodzakelijk voor goed toezicht, bijvoorbeeld voor het opsporen van fraude. Dat data delen wél kan, bewijst het online platform Inspectieview. Dat koppelt databestanden van inspecties aan elkaar én is AVG-proof. Inspectieview bestaat inmiddels een aantal jaar en steeds meer toezichthouders zijn aangesloten of worden dat binnenkort.”

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *