08:43
23 mei 2024

Toeslagenouders willen discriminatie door de Belastingdienst aan de kaak stellen

Toeslagenouders willen discriminatie door de Belastingdienst aan de kaak stellen

Het toeslagenschandaal zorgde voor veel chaos en dat is nog lang niet opgelost. De Belastingdienst ontkent in een aantal gevallen dat er sprake was van discriminatie, maar sommige slachtoffers laten het daar niet bij zitten. Dat meldt NU.nl.

Toeslagenouder Martine van Bruggen stond met haar klacht bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht. Door de Staat is ze erkend als een van de tienduizenden gedupeerden van het toeslagenschandaal. Ze kreeg een schadevergoeding, maar de Belastingdienst ontkent discriminatie.

Van Bruggen heeft echter een dochter met een Nederlandse achternaam, maar ook een dochter met een Turkse achternaam. Zij heeft namelijk een Turkse vader. De Belastingdienst liet alleen onderzoek doen naar de dochter met de Turkse achternaam, de dochter met de Nederlandse achternaam lieten ze met rust. Om die reden wil Van Bruggen dat er wordt vastgesteld dat er sprake is van discriminatie.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren over het ENERGIEK veranderen in kinderopvang, basisschool of IKC? Doe 22 mei mee met de ‘NDKB 2024 – ENERGIEK Veranderen’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *