03:06
12 juli 2024

Neef Ridouan Taghi krijgt 26 jaar cel voor rol bij moord op advocaat Derk Wiersum

Neef Ridouan Taghi krijgt 26 jaar cel voor rol bij moord op advocaat Derk Wiersum

Anouar Taghi is vrijdag veroordeeld tot 26 jaar cel voor onder meer betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum. De neef van Ridouan Taghi liet auto’s stelen die zijn gebruikt bij de voorbereiding van de liquidatie op de toenmalige advocaat van kroongetuige Nabil B.

De rechtbank beschouwt Anouar Taghi als de leider van een criminele organisatie die onder meer auto’s stal, van nieuwe kentekens voorzag en liet stallen in een garagebox in Utrecht.

De auto’s werden vervolgens gebruikt om Wiersum in de gaten te houden en zijn bewegingen in kaart te brengen. Zoals met een gestolen Renault Mégane, waarmee door verdachten vele voorverkenningen werden gepleegd rond het kantoor en de woning van Wiersum. Die Renault stond in een garagebox die werd gehuurd door Anouar Taghi.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van Ron van Gijn, Frank van Summeren en Kees Zeebregts over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over ondermijning, verwarde personen en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom 15 mei naar het HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *