05:21
02 oktober 2022

Toekomstbestendige wijken voor Rotterdamse ouderen 10 mei 2017

Vijf Rotterdamse teams gaan hun concept voor wonen en zorg rondom Humanitas-gebouw Hannie Dekhuijzen in Carnisse verder uitwerken.

Zij wonnen de eerste ronde van de landelijke prijsvraag WHO CARES uitgeschreven door Rijksbouwmeester Floris Alkemade. In totaal zijn na de eerste ronde 20 winnende teams die voor verschillende gemeenten (Rotterdam, Groningen, Almere, Sittard/Geleen) plannen maken. Centrale vraag: ontwerp een wijk met aandacht voor wonen, zorg en ondersteuning voor ouderen. De teams hebben tot september de tijd om hun plannen verder uit te werken.

De prijsvraag is een initiatief van onder andere de Rijksbouwmeester, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en verschillende gemeenten waaronder Rotterdam. Nederland vergrijst in rap tempo. Het nieuwe kabinet wil fors investeren in de ouderenzorg. Ouderen willen en kunnen langer thuis wonen. Veel woonwijken zijn echter ingericht op gezinnen. Bovendien nemen de verschillen in wensen en behoeften tussen oudere mensen toe. De vijf winnende teams uit Rotterdam kijken specifiek naar de wijk Carnisse in Charlois. In deze wijk is voldoende ruimte voor verbetering.

Lees verder via Rotterdam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.