11:11
21 mei 2022

Tientallen gemeenten stellen vuurwerkvrije zone in tijdens jaarwisseling

In de vier grote steden in Nederland zijn dit jaar één of meerdere vuurwerkvrije zones ingesteld tijdens de jaarwisseling. In totaal komen 77 gemeenten met zo’n verbod, blijkt uit rondvraag van NU.nl.

De meeste gemeenten voeren het verbod nabij verzorgingstehuizen en opvanglocaties voor dieren. In Rotterdam gaat het om totaal 35 vuurwerkvrije zones verspreid door de stad. In Den Haag geldt een verbod op 23 plekken om vuurwerk af te steken. “In deze zones wordt uiteraard ook extra gehandhaafd”, aldus de gemeente Den Haag.

De handhaving is zoals bij veel andere gemeenten in handen van de politie en stadshandhavers. Wel stellen meerdere gemeenten dat zij niet extra zullen handhaven bij de vuurwerkvrije zones. Dat is onder meer het geval in Haarlemmermeer, Geldermalsen, Culemborg en Arnhem.

Ook in Amsterdam zijn dit jaar meerdere vuurwerkvrije zones. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de zones ingesteld rondom diereninstellingen zoals dierentuinen, kinderboerderijen, dierenasiels en dierenpensions.

“Handhaving in Amsterdam zal volgens de reguliere inzet gebeuren”, aldus de woordvoerder. Overtreders van het vuurwerkverbod kan een celstraf of een geldboete tot 4.100 euro opgelegd worden. Voor Utrecht is er op één locatie een vuurwerkverbod ingesteld, de Voorveldsepolder in Utrecht-Oost. Daar bevinden zich onder meer twee maneges

Lees verder via Nu.nl – Tientallen gemeenten stellen vuurwerkvrije zone in tijdens jaarwisseling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.