12:03
19 augustus 2022

Tien inspirerende aanpakken van ondermijning in de wijk

Tien inspirerende aanpakken van ondermijning in de wijk

Ondermijning is een steeds groter probleem in Nederland. Veel gemeenten zijn ervan doordrongen dat straffen alleen onvoldoende werkt tegen ondermijning. Er is een brede wijkaanpak nodig, waarin ook ingezet wordt op het voorkomen van ondermijning. Maar hoe pak je dat aan? In het online boek Ondermijning in de wijk staan voorbeelden van gemeenten over hoe zij dat succesvol aanpakken en met wie ze dat doet. Ook krijg je inzicht in de knelpunten en mogelijke oplossingen.

In het inspiratieboek staan 10 (vooral wijkgerichte) aansprekende aanpakken, verdeeld over heel Nederland. De aanpakken zijn verzameld en uitgewerkt door Platform31 in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Lees verder via aedes.nl

Leren en reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 30 september naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Kasteel Hernen. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom en prof. dr. Janine Janssen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.