04:12
12 juli 2024

Hardere aanpak jeugdbendes: ‘Onacceptabel dat kinderen van 12 al wapens hebben’

Hardere aanpak jeugdbendes: ‘Onacceptabel dat kinderen van 12 al wapens hebben’

De gemeenten in de regio gaan nog nauwer samenwerken om criminele jeugdbendes aan te pakken. Volgens politiechef Paul van Musscher zijn er ongeveer dertig jeugdgroepen actief. De aandacht gaat vooral naar de groepen jongeren die constant de strijd met elkaar aangaan. ‘Ze vechten hun strijd steeds vaker in het publieke domein uit. In een winkelcentrum of een speeltuin bijvoorbeeld. De kans op onschuldige slachtoffers wordt zo steeds groter.’

Het geweld onder jongeren laait steeds verder op. ‘Het is eigenlijk in 2019 begonnen met de dood van Bilal’, vertelt Van Musscher. Bilal werd op de Goudriaankade in Den Haag in december van dat jaar doodgestoken. In de jaren erna volgden vergelijkbare incidenten. Zo kwam in augustus 2020 een 19-jarige man uit Rotterdam op de Pier op Scheveningen door messteken om het leven.

De laatste maanden is het geweld ook opgelaaid, vertelt burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *